Pulled pork – skikkelig strandmat – tema – Dagbladet.no

PULLED PORK BELLY

Jan Robin velger ofte å lage pulled pork av tynnribbe i stedet for nakke eller bog.

Du trenger:
1 side tynnribbe
3 røde chili
1 hel hvitløk
1 tommel ingefær
1 ss korianderfrø
1 dl soyasaus
5 dl vann
Litt salt

Slik gjør du:
1. Kutt chili, hvitløk og ingefær i grove biter og legg i ei dyp langpanne. Ha i soya og korianderfrø, legg på ribba med svoren opp og hell over vannet.

2. Dekk over med aluminiumsfolie og bak i ovnen på 150 grader i 2½ time. Når ribba er ferdigstekt, avkjøler du den litt.

3. Ta av skinnet og riv kjøttet over i en bolle ved å bruke to gafler eller hendene. Sil av kraften fra stekinga over i ei stor gryte og la det koke så det reduseres halvveis.

4. Tilsett det plukkede kjøttet og smak til med salt og eventuelt andre krydder du liker godt. Spisskummen, kajennepepper og litt ekstra korianderfrø er nydelig.

5. Da er en god porsjon pulled pork ferdig, og klar til å fordeles i bokser for å tas med ut i parken eller på stranda.

via Pulled pork – skikkelig strandmat – tema – Dagbladet.no.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *