KINESISKE PANNEKAKER
De kinesiske pannekakene, som heter jianbing, fyller du med pulled pork og gjerne litt hoisinsaus.
Du trenger:
5 egg
4 ss sukker
1 ss salt
Hvetemel
H-melk
Egg til pensling
Slik gjør du:
1. Pisk sammen egg, sukker og salt.
2. Spe i mel til blandinga blir tykk og seig mens du visper. Spe så i melk mens du visper. Konsistensen skal være litt tynnere enn for normal pannekakerøre.
3. Stek pannekakene i ei middels varm stekepanne. Gni inn panna med et tynt lag olje og stryk ut et tynt lag av røra ved bruk av en stekepalett. Pensle toppen med egg og snu pannekaka over når den er gyllenbrun. Stek så til den er gyllen på eggesiden.
4. Pakk de ferdige pannekakene inn i plastfolie, og de er klare til å tas med i ryggsekken eller strandbagen, for seinere å varmes opp over en grill og fylles med pulled pork eller noe annet godt.
via Pulled pork – skikkelig strandmat – tema – Dagbladet.no.